У ГУР пояснили, чому Путін не готовий затягувати війну

Всередині Росії лунають абсолютно протилежні меседжі.

Диктатор Володимир Путін прагне завершити війну якнайшвидше, а теза про затяжні бойові дії, яка часом виринає в медіа, становить російську ІПСО, спрямовану на зовнішню аудиторію. Про це в інтерв’ю “24 каналу” розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

“Інформаційна хвиля від путінської Росії про війну на роки це великою мірою ІПСО. Тому що для внутрішньої аудиторії зовсім інші наративи режим намагається, навпаки, послабляти ситуацію”, наголосив Юсов.

Запускаючи ідею затяжної війни назовні, Росія прагне, зокрема, деморалізувати українців та демотивувати антипутінську коаліцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГУР розповіли, скільки людей Росія щомісяця мобілізує на війну проти України

Юсов наголосив, що ресурси країни-агресорки обмежені, мобілізаційна система майже не працює, а також тривають чистки в міноборони, розвідці та армії. З таким набором Кремль не спроможний вести затяжну війну.

“Путін боїться війни на роки і волів би її уникнути. Тому що інший посил іде від Кремля це перемовини тут і тепер”, наголосив Юсов.

Водночас Сили оборони України роблять усе можливе, щоб звільнити нашу землю від загарбників якомога швидше.

“Ми розраховуємо на такий самий підхід з боку наших партнерів і союзників”, додав представник ГУР.

Війна закінчиться звільненням українських земель і встановленням вільної незалежної держави української суверенної як невід’ємної складової європейської, євроатлантичної спільноти.

Сили безпеки і оборони, весь український народ роблять усе можливе для того, щоб перемога була якомога швидше. Про це у коментарі “УНІАН” заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.