Збірна України з баскетболу програла Хорватії і вилетіла з олімпійської кваліфікації

Національна чоловіча збірна України з баскетболу завершила боротьбу у пре-олімпійському кваліфікаційному турнірі в Стамбулі, поступившись в півфіналі Хорваті.

Наша команда програла з рахунком 70:85, завершивши боротьбу за путівку на Олімпіаду-2024 за крок до фіналу турніру. Про це повідомила пресслужба Федерації баскетболу України.

Стартові хвилини матчу пройшли не за планом України поки на майданчику були стартові п’ятірки, хорвати виграли відрізок 15:4, але після тайм-ауту Віталія Степановського і замін у складах обох команд, наші хлопці зробили ривок 7:0, повернувшись у гру.

Ще один мінус нашої збірної на старті фоли: одразу 9 очок в першій чверті хорвати набрали з лінії штрафних, тоді як ми не виконали жодного. В підсумку на першу перерву команди пішли за рахунку 17:24.

В другій чверті команди чергували вдалі для себе відрізки Україна декілька разів на відстань однієї атаки підбиралась до суперника, а раз після дальнього влучання Олександра Ковляра навіть зрівняла рахунок, але після цього хорвати знову заробляли собі перевагу в 5-6 очок.

Початок третьої чверті, коли у Хорватії вийшла разом вся стартова п’ятірка, знову стала невдалим для нас хорвати набрали 14 очок поспіль і заробили перевагу +20. Далі українці зуміли вирівняти гру і всіма силами намагались змінити ситуацію на майданчику, але гравці збірної Хорватії в цілому впевнено тримали перевагу.

Плюс на початку четвертої чверті В’ячеслав Кравцов, через якого в ті хвилини йшла гра збірної, невдало приземлився на паркет і більше не з’являвся у грі, зазнавши травми.

Найрезультативнішим в складі збірної України став Олександр Ковляр, який до свого активу записав 20 очок та 8 передач. У В’ячеслава Кравцова 15 очок і 100% результативність (7/7 з гри, 1/1 штрафний).

Наступні матчі наша чоловіча збірна зіграє у лютому 2025 року у відборі на Євробаскет-2025.

Пре-кваліфікація Олімпійських ігор

1/2 фіналу

Стамбул, Туреччина. Sinan Erdem Arena

Хорватія Україна 85:70 (24:17, 18:19, 26:16, 17:18)

Україна та ще 34 країни сформували коаліцію, яка виступає проти допуску росіян та білорусів на Олімпіаду в Парижі.

Держави, які заплямували себе кров’ю українців, не можуть брати участь в змаганнях. Про це написав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

Він наголосив, що за час повномасштабної війни росіяни вбили 340 українських спортсменів та тренерів та пошкодили 343 спортивні об’єкти.