Міністр освіти сказав, що робити школяреві після нічних повітряних тривог

Якщо дитина не виспалася через нічні повітряні тривоги і почувається втомленою на ранок, не варто її змушувати йти на перший урок.

Це нормально пропустити заняття й наздогнати цю тему пізніше, вважає міністр освіти Оксен Лісовий.

“Треба бути реалістами. Втомлена дитина навряд зможе сприймати матеріал на уроці та мати необхідний рівень концентрації. Часом дорослим так само складно сфокусуватися після безсонної ночі, тоді що казати про школярів”, – каже Оксен Лісовий.

Якщо ж учень чи учениця пропускає самостійну чи контрольну, треба надавати можливість доскласти цю роботу. І загалом варто у навчальному процесі фокусуватися на головному, використовуючи усі переваги академічної свободи, зазначив міністр.

“Усім зараз важко. Війна стосується кожного з нас. Привносить зміни у життя, у його різні сфери. Додається навантаження, якого б у мирний час не було. Тому зараз як ніколи важливо берегти свій ресурс та одне одного”, – зауважив Лісовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміниться освіта в Україні: Лісовий заговорив про трансформацію

Стійкість наша суперсила. Ми можемо більше, ніж думаємо. Але водночас маємо дбати про наше фізичне та психічне здоров’я, щоб мати стійке суспільство, яке здатне на більше, наголосив очільник Міністерства.

У вибраних школах в кожній області запроваджують нову форму навчання. Йдеться про ті школи, де буде обрано дистанційне навчання.

Учні, які перебувають за кордоном, вивчатимуть український компонент шкільної програми. Він займатиме шість-вісім годин на тиждень. Решту предметів діти зможуть опанувати в школах країн, де наразі проживають.