Кількість шлюбів між українцями та іноземцями зросла на 38% за рік

Міжнародний сайт знайомств для українців по всьому світу UkrDate ще у 2022 році зафіксував зростання кількості реєстрацій на 65% зі США, Канади, Німеччини, Туреччини, Польщі, Іспанії та інших країн Європи.

У липні 2023 року сайт знайомств UkrDate провів опитування серед користувачів, які видалили анкету з сайту. В опитуванні взяли участь 7000 українців (65% жінок та 35% чоловіків віком від 25 до 55 років).

53% усіх опитаних зазначили, що видаляють анкету, тому що зустріли відповідну людину, 26% вийшли з сайту тому, що нещодавно зіграли весілля, 13% зазначили, що хочуть зробити перерву та 8% познайомилися в іншому місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П’ять головних ознак здорових стосунків

Серед тих, хто відзначив вдале знайомство та весілля, 95% опитаних знайшли пару за кордоном, де мешкають зараз. 60% із них зустрічаються або вже розписалися з іноземним партнером (75% жінок та 25% чоловіків). ТОП країн, які відзначили респонденти Туреччина, Німеччина, США, Канада, Словаччина. Ця цифра на 45% вища, ніж ті ж показники на початку 2022 року.

42% з усіх опитаних українців зазначили, що планують повернутися на батьківщину разом із новим партнером, 58% мають намір продовжувати жити за кордоном.

“Наш сайт знайомств UkrDate відіграв свою роль. У зв’язку з імміграцією, яка продовжується і досі, значно збільшилася кількість тих, хто хоче залишитися в новій країні, відповідно збільшилися спроби знайти кохання та вийти заміж/одружитися. Користувачі стали охоче домовлятися про зустріч, легше йти на контакт та виявляти більше активності на сайті. Кількість міжнаціональних шлюбів зростає, змінюються традиції та погляди на побудову сім’ї”, каже представник UkrDate.

Сайт онлайн знайомств для українців по всьому світу UkrDate було запущено у 2008 році ізраїльською компанією Dabltech. Нині кількість реєстрацій серед українців перевищила 3 млн. користувачів.

В середньому кожна четверта дитина і молодь, особливо у віці від 16 до 24 років, проводять в інтернеті більше семи годин на день. А більше двох-трьох годин перед екраном вже вважається надмірним екранним часом. Про це йдеться в проекті доповіді Європейського парламенту.

Надмірний час перед екраном та занадто багато соціальних медіа можуть спричинити дефіцит уваги, скорочення тривалості уваги, імпульсивність, порушення нейророзвитку, обмежені когнітивні здібності та труднощі з навчанням та пам’яттю, йдеться у звіті.