“Зриваємо плани ворога”: у ЗСУ розповіли про бої біля Куп’янська

На Куп’янському напрямку фронту ситуація нині складна, але контрольована.

Українські Збройні сили знають про всі плани ворога і зривають їх. Про це в ефірі “Радіо Свобода” сказав речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

За його словами, на Куп’янському напрямку окупанти вже декілька тижнів поспіль намагаються наступати. Загарбники шукають слабкі місця в українській обороні. Однак, росіяни не зможуть взяти позиції, які були звільнені українськими військовими минулої осені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче повернути втрачені позиції біля Старомайорського ‒ Маляр

“Це вони так сподіваються, вони живуть реваншем. І це уже не один місяць. Спочатку було взято Донецьку та Луганську область як проміжний етап. Тут, враховуючи, що наші вороги прив’язані до дат, символів, вони хотіли б досягти успіху до річниці початку надуспішної Харківської операції, де їх просто принизили, за лічені дні викинули з величезної території. Змусили покинути техніку та снаряди”, ‒ сказав Череватий.

Він підтвердив, що росіяни хотіли б прорватися в район Куп’янська.

“Проте ми знаємо всі їхні наміри, знаємо всі підрозділи, які зосереджені, всіх командирів. Всі плани. І відтак уже багато тижнів підряд зриваємо ці їхні наміри. І, не дивлячись на певну ескалацію, зараз ситуація, якщо характеризувати по-військовому, дуже складна, але абсолютно контрольована”, ‒ розповів Череватий.

Протягом доби на фронті відбулось 50 бойових зіткнень, повідомив уранці 7 серпня Генеральний штаб Збройних сил України.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу противника та чотири по зенітно-ракетних комплексах окупантів.