Розкрили дату презентації й початку продажів iPhone 15

Технічний журналіст Марк Гурман із Bloomberg розкрив дату презентації та старту продажів iPhone 15.

Нові iPhone 15 надійдуть у продаж 22 вересня. Оглядач видання відомий інсайдерськими відомостями, які практично завжди підтверджуються. Раніше видання 9to5Mac також повідомляло про презентацію 13 вересня.

“Офіційний анонс відбудеться 12 або 13 вересня. Зазвичай Apple проводить заходи у вівторок чи середу”, ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ розкрили зміни у нових iPhone Pro

Також Гурман розповів, що Apple почала тестування нового комп’ютера Mac із чіпом M3. Той має вісім ядер ЦП і 10 графічних ядер, а також 24 ГБ оперативної пам’яті. Швидше за все, йдеться про Mac mini.

Тим часом від iPhone 15 і iPhone 15 Plus чекають отримання функції Dynamic Island і кардинального оновлення камер.

Водночас преміальні iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max будуть оснащуватися новим процесором A17 Bionic, рекордно вузькою рамкою, титановим корпусом та іншими поліпшеннями.

Виробництво iPhone 15 почнеться раніше, ніж минулого року. У минулий різдвяний сезон їх було складно знайти у продажі. Apple хоче це виправити.

Очікується, що iPhone 15 буде мати новий 3 нм процесор, перископічний телеоб’єктив з 5х-6х оптичним зумом у топовому варіанті.

Apple також збільшить тактову частоту процесора S9, який є основою для годинника Series 9 Watch наступного покоління. Це вперше з 2020 року Apple підвищила продуктивність своєї серії Apple Watch. Презентація нових iPhone та Apple Watch традиційно очікується в середині вересня.