Нудистські пляжі в Києві з’явилися у 1918 році

Попри несприятливу ситуацію для купання на багатьох київських водоймах, пляжі столиці не пустують. Багато киян використовують будь-які вихідні, щоб поніжитися на сонці і провести час біля води. Мимоволі приходить думка про те як раніше працювали київські пляжі і який вигляд вони мали.

За німецької окупації в 1918 році в Києві пляжі облаштували – з’явилися нудистські пляжі й кабінки для переодягання. У радянські часи на Трухановому острові все ще було житлове селище. В оккупаційний період, починаючи з 1941-го, київські пляжі так само продовжували діяти.

Видавництво “ВАРТО” опублікувало архівні фотографії Києва.

Місця купання були описані в сьомому томі “Київських мініатюр” Ковалинського. Видавці пропонують подивитися на міські пляжі з 1918 до 1978 рр. На сьогоднішній день опублікована частина – з 1918 до 1942-го.

Після відпочинку на пляжі шкіра може сильно почервоніти або покритися пухирями. Адже заробити сонячний опік просто достатньо трохи більше дозволеного побути на пляжі та не використовувати сонцезахисні засоби. Охолодіть шкіру прохолодним душем, ванною або вологим рушником.

Нанесіть легкий гель, крем або спрей після засмаги. Пийте багато води, щоб охолодитися і запобігти зневодненню. Прийміть знеболювальні засоби