Зрадник готував повітряні удари по залізничних мостах

Служба безпеки України затримала ще одного інформатора російських спецслужб, який готував повітряні удари по залізничних мостах Миколаєва.

Фігурант займався підготовкою серії повітряних ударів ворога по стратегічно важливих транспортних артеріях регіону, повідомила 26 липня пресслужба СБУ. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми.

“Тим самим російські окупанти сподівались порушити логістику забезпечення українських військ, залучених до контрнаступальних операцій. Для виконання ворожого завдання зрадник намагався виявити ключові залізничні мости, які задіяні для переміщення підрозділів Сил оборони на південний фронт. Щоб отримати розвіддані зловмисник виходив на місцевість і приховано фіксував маршрути руху ешелонів з військовою технікою ЗСУ”, ідеться у повідомленні.

Зібрані відомості він месенджером переправляв російській спецслужбі у вигляді медіафайлів із прив’язкою до місцевості та орієнтовною кількістю одиниць озброєнь українських захисників. Крім того, фігурант відслідковував і передавав агресору наслідки ракетних ударів РФ по цивільній інфраструктурі регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проросійський агітатор виявився учителем столичного ліцею

Співробітники СБУ своєчасно викрили ворожого інформатора і затримали за місцем його проживання у Миколаєві.

“Прихильник рашизму був активним користувачем прокремлівських Telegram-каналів, де неодноразово залишав власні антиукраїнські коментарі. Через деструктивну активність в інтернеті він потрапив у поле зору російської спецслужби, яка згодом дистанційно залучила його до співпраці”, звітує відомство.

Під час обшуку у зловмисника виявили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з агресором. Йому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Наразі він під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Контррозвідники Служби безпеки України затримали на Донеччині інформатора ФСБ, який збирав розвіддані про наслідки ракетного удару РФ по кафе у центрі Краматорська 27 червня.