Австралійська Main Sequence залучила понад $300 млн від великих міжнародних інвесторів для свого фонду

Main Sequence, венчурна компанія, заснована національним науковим агентством Австралії, залучила $300 млн від великих світових інвесторів для третього фонду, який має на меті стимулювати інвестиції в новітні технології, що вважаються критично важливими для національних інтересів країни.

Про це повідомляє Bloomberg.

Компанія залучила кошти від Daiwa Securities Group, The Grantham Foundation, LGT Crestone і NGS Super, а також від вже існуючих спонсорів, включаючи Morgan Stanley Wealth Management і Temasek Holdings Pte, йдеться в повідомленні. Федеральний уряд Австралії додав 75 млн австралійських доларів через так звану програму «Економічний прискорювач», а 15 млн австралійських доларів надійшли від невідомого інвестора в останню хвилину, пише видання.

“Main Sequence була створена з метою сприяння комерціалізації нових досліджень у сферах, що мають вирішальне значення для національних інтересів Австралії. Вона допомогла створити деякі з її портфельних компаній з нуля.” – повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що найбільші можливості і найбільшу потребу в інвестицях компанія вбачає в декарбонізації всіх форм у харчовій промисловості, сільському господарстві, промислових технологіях та інших сферах. Фірма також зосередиться на кібербезпеці, квантових обчисленнях і передових напівпровідникових технологіях.

Бекграунд. Раніше Mind писав, що Nissan має намір інвестувати майже $663 млн у новий підрозділ Renault EV.