Денис “Редіс” Прокопенко зустрівся з особовим складом Азову: незабаром повернеться на фронт

Після російського полону та перебування в Туреччині підполковник Національної гвардії України, командир полку “Азов” Денис Прокопенко (“Редіс”) зустрівся з особовим складом.

Зараз воїн продовжує реабілітацію, але найближчим часом розпочне виконання службових обов’язків. Про це в неділю, 16 липня, повідомив Telegram-канал “Азова”.

Прокопенко заявив, що ще в полоні він сказав: війна для нього не закінчиться, “поки ми не повернемо з полону нашого останнього бійця і не відновимо кордон України на стан 1991 року”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського пояснили рішення Ердогана повернути командирів Азовсталі

“Я солдат. Мене не цікавлять жодні інші напрямки діяльності, крім військової справи. Моє серце, моя душа, моє тіло належать “Азову”, наголосив “Редіс” під час зустрічі з бійцями бригади.

Захисник Азовсталі зазначив, що увагу потрібно приділити бойовій підготовці й доукомплектуванню підрозділу особовим складом, військовою технікою та озброєнням.

В “Азові” заявили,що довгоочікувана зустріч із командиром підніме бойовий дух військовослужбовців бригади та додасть їм додаткової впевненості на полі бою.

“Особовий склад “Азову”, який чекав на повернення командира з полону більше року, радий вітати його в строю та готовий до виконання будь-яких поставлених завдань”, підсумували в пості.

8 липня Україна повернула з Туреччини українських командирів з Азовсталі, які перебували там після російського полону Дениса Прокопенка, Святослава Паламара, Сергія Волинського, Олега Хоменка та Дениса Шлегу.

22 вересня з російського полону повернули 215 осіб. 200 захисників України обміняли на підозрюваного у державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації нардепа Віктора Медведчука. Серед звільнених п’ять командирів. Після обміну їх відправили до Туреччини.