Коли український повітряний щит стане достатньо міцним, захистимо всю Європу – Зеленський

16 липня Україна відзначає вже 33-тю річницю ухвалення Декларації про державний суверенітет. 33-тю з багатьох таких річниць, які Україні ще належить відзначити, вільній Україні.

Україна ніколи не відмовиться від свого суверенітету. Щороку наша країна ставатиме лише міцнішою та допомагатиме іншим вільним націям берегти суверенітет і будувати спільну безпеку, адже вона це може. Про це у зверненні наприкінці 508-го дня війни заявив президент Володимир Зеленський, передає Gazeta.ua.

“І це вже очевидно всім у світі. Хоч би яким був російський терор, ми знаємо, що українська свобода все одно збережеться, все одно переможе”, сказав глава держави.

Він наголосив, що вшановуючи українську свободу, український суверенітет, українську силу, ми завжди вшановуємо наших героїв різних людей, які билися і бʼються заради України та яким ми завдячуємо свободою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна буде в НАТО. Це не обговорюється Білий дім

Зеленський традиційно відзначив воїнів, які цими днями, цими тижнями проявили максимум своєї хоробрості та ефективності заради України.

“Завжди в боротьбі за свободу цінний внесок кожного і кожної. Україна пишається своїми героями. Слава вам, воїни! І звичайно, я дякую всім воїнам Повітряних сил Збройних Сил України: пілотам, зенітникам, бійцям мобільних вогневих групи”, подякував президент.

Зеленський наголосив, що вони вже показали, що немає таких російських ракет, які не могли б збити українці.

“І коли український повітряний щит стане достатньо міцним а це буде, Україна забезпечить реальну свободу й захищеність усієї Європи від російського терору. Безпека нашого континенту починається тут суверенітетом і силою України”, підкреслив президент.

США дозволять європейським країнам розпочати навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

Країна також надасть всі необхідні інструменти для того, щоб українці розпочали навчання з пілотування F-16. Про це в ефірі CNN повідомив радник Білого дому Джейк Салліван.

Салліван нагадав, що європейські лідери заявили, що їм потрібно кілька тижнів, щоб підготуватись до запуску навчання льотчиків.