На яких напрямках атакують ЗСУ і де зосередився ворог: головне зі зведення Генштабу

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої.

Протягом доби відбулось 20 бойових зіткнень. Про це ввечері 16 липня повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, один з яких по зенітно-ракетному комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 9 артилерійських засобів на вогневих позиціях та два ворожих засоби протиповітряної оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Міноборони назвали втрати окупантів за тиждень: цифра вражає

На Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону. Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії південніше Масютівки.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії східніше Веселого Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили усі ворожі атаки в районах Оріхово-Василівки, Григорівки та Іванівського Донецької області. Також, противник здійснив спроби відновити втрачене положення північно-західніше Курдюмівки Донецької області, успіху не мав.

На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Авдіївки.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки.

На Шахтарському напрямку, у північній частині Старомайорського Донецької області, противник здійснив невдалу спробу відновлення втраченого положення.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На східному фронті ситуація дещо загострилася.

Зокрема, ворог два дні поспіль активно наступає на Куп’янському напрямку на Харківщині. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram.

За її словами, на Бахмутському напрямку Сили оборони поступово рухаються вперед. Вона додала, що в самому Бахмуті ЗСУ обстрілюють ворога, ворог відповідає також обстрілами.