Окупанти укріплюються на ЗАЕС

Російські військові продовжують нарощувати присутність на Запорізькій АЕС та укріплюються.

Здається, ніби вони готуються до бою. Про це в інтерв’ю “Суспільному” на умовах анонімності розповів один зі співробітників окупованої станції, який досі там працює.

“Раніше росіяни не були такими активними. Спочатку вони рили окопи навколо проммайданчика, ближче до міста. Я, як людина не військова, думаю, це було скоріше для того, щоб чимось їх займати”, заявив співробітник станції.

Він також зазначив, що росіяни можуть влаштувати диверсію на ЗАЕС.

“Зараз вони роблять це більш технологічно встановлюють вогневі точки всередині приміщень станції і таке враження, ніби вони зібралися там воювати. Але можливо, це також пов’язано з тим, що їм нема чим зайнятися. Диверсію вони можуть організувати, перешкодити їм ніхто не зможе. Але як підготовка до диверсій це не виглядає, тому що вони укріплюються ніби для бою”, додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи хочуть перевести ЗАЕС у “гарячий зупин”. Є загроза аварії Енергоатом

За словами співробітника ЗАЕС, поведінка росіян не змінилася.

“Вони присутні на станції, живуть у технічних приміщеннях, зберігають тут багато зброї, техніка то з’являється, то зникає, багато вантажівок і що в них невідомо”, розповів він.

Робітник ЗАЕС додав, що ризик підриву чогось на станції існував з моменту захоплення.

“Однак з точки зору загрози середовищу зараз ризики навіть нижчі, тому що станція не працює. А пошкодити станцію вони могли що рік тому, що зараз”, додав він.

На даху четвертого енергоблоку Запорізької атомної електростанції виявили нові об’єкти.

Їх зафіксували на супутникових фото сервісу Planet Labs, передає “Радіо Свобода”.

Раніше про мінування цього енергоблоку повідомляв Генштаб.

Росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій атомній електростанції. Про це доповіли українська розвідка та Служби безпеки України, повідомив президент Володимир Зеленський.