Трюк з водою, який легко прибере гіркоту з огірків

Щоб огірки мали хороші смакові якості і не гірчили, достатньо їх занурити у воду.

Цей спосіб займає багато часу, але він дієвий.

Замочіть огірки в теплій воді на 10 годин. За цей час кукурбітацин зруйнується і гіркота зникне.

Кукурбітацин – речовина, яка є в усіх огірках. Її концентрація збільшується якщо на вулиці холодно або спекотно чи недостатньо вологи у грунті. Це і стає причиною гіркоти.

При засолюванні або консервуванні ця речовина розпадається. Gazeta.ua зібрала ще кілька простих способів, як позбутися гіркоти у свіжих плодах.

1. Розріжте огірок навпіл. Посипте сіль на м’якуш обох половинок. За пів хвилини потріть дві частини огірка одна об одну, щоб утворилася пінка. Після цього промийте огірки гіркота має зникнути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П’ять продуктів, які безжально спалюють жир

2. Очистіть плоди від шкірки. Зрізайте товстіший шар, щоб залишилася тільки м’якуш. Такі огірки чудово підійдуть для салату.

3. Якщо після зняття шкірки огірки все ще сильно гірчать, замочіть їх у теплій воді, додайте в неї столову ложку цукру і трави за смаком. Зачекайте пів години. Це приховає гіркуватість і додасть пряного аромату трав.

4. Або замочіть огірки на кілька годин в солодкій воді. Додайте листя м’яти, орегано, хрону або кропу. Цукор та трави замаскують гіркоту. Зроблять смак огірків приємнішим та ароматнішим.

5. Щоб частина кукурбітацину вийшла на поверхню, проткніть очищений огірок вилкою. Зробіть якнайбільше отворів з усіх боків огірка. Після цього промийте огірок у чистій воді.

Смачні малосольні огірки дуже легко приготувати. Вони стануть чудовим доповненням до обіду чи вечері.

Gazeta.ua пропонує рецепт малосольних огірків на мінеральній воді, який нікого не залишить байдужим.

За цим рецептом огірки будуть готові за добу.