У Білорусі можуть створити угруповання для вторгнення – заступник командира полку Кастуся Калиновського

Після розміщення у Білорусі близько восьми тисяч “вагнерівців” там може бути сформоване угруповання для вторгнення в Україну.

Таке угрупування може виникнути шляхом доєднання до “вагнерівців” російських і білоруських військових. Про це сказав заступник командира білоруського полку Кастуся Калиновського Вадим Кабанчук, повідомив “Укрінформ”.

Загроза для України з боку Білорусі є завжди, сказав Кабанчук.

“Найгірший сценарій для України був у лютому 2022 року, коли йшли колони на Гостомель і Київ. Це все може повторитися, якщо буде створено угруповання для вторгнення. Коли “вагнерівці” будуть сконцентровані там (у Білорусі. Gazeta.ua) у тій кількості, яку називають, близько восьми тисяч осіб. До них будь-якої миті можуть додати кілька десятків тисяч військових російської армії, 10 тисяч осіб з білоруської армії і ось вам угруповання для вторгнення в Україну. І це є перманентною загрозою”, заявив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща посилила кордон з Білоруссю через напружену ситуацію

“Путін кадебіст, який завжди діє під прикриттям і любить проводити операції під чужим прапором. У разі найжахливішого сценарію, коли буде дано наказ на застосування ядерної зброї, це буде списано на Лукашенка і ПВК “Вагнер” Пригожина”, сказав Кабанчук.

Доповнюється.