“Росіяни дуже жорстко в обороні” – що відбувається на півдні і в Бахмуті

Російські війська перекинули частину своїх найбільш боєздатних частин з Херсонського напрямку на Бахмутський та Запорізький. Окупанти намагаються змістити центр уваги з півдня на схід. Росія відчуває, що програє і будь-яке наступне просування ЗСУ викликає паніку. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Павло Лакійчук.

“На Бахмутському напрямку важко, але досить успішно наші сили ведуть бої. На півдні від міста, далі Кліщіївки важливі висоти. Володіння ними дозволить здійснювати вогневий вплив на противника. Зможемо обстрілювати сам Бахмут. Ворог тисне, але просування є. Частковий успіх на північний захід від міста. Там йде боротьба за важливу трасу на Сіверськ. Це важливий логістичний маршрут. Якщо там ворога відсекти, це буде серйозний тактичний успіх”, сказав Лакійчук.

Втрата Бахмуту стане для росіян серйозним ударом. Саме тому там концентрують сили, додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “За десять днів можемо побачити вагомий результат” експерт про успіхи на фронті

“Вони роблять все, щоб запобігти утворенню нашого вогневого кільця. Контрудари противника досить активні. Росіяни розглядають цей напрямок як один з можливих наших шляхів прориву. Намагаються провести наступальну операцію на більш широкій ділянці фронту. Росіяни активізувалися починаючи з півночі від Куп’янська, на Сватівському, Лиманському напрямках. На півдні в районі Авдіївки та Мар’їнки. Намагаються прорвати нашу оборону. Це може бути спроба відволікти, змістити центр уваги з півдня, де наші війська прориваються одразу на чотирьох напрямках. Спроба повернути наші сили на схід. Бо там у окупантів значно краща логістика. Російське угруповання живиться одразу з РФ, а маршрути коротші. На півдні росіяни дуже жорстко в обороні і нічого їм не світить. А будь-яке наступне просування ЗСУ викликає паніку”, наголосив Лакійчук.

Збройні сили України провели контрнаступальні операції на шістьох ділянках фронту. Російські війська провели ще одну серію ракетних ударів по південній Україні та Києву, повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW). Українські воїни продовжують невстановлений наступ на флангах навколо Бахмута. Мали невстановлені успіхи на південний захід від Кліщіївки в 7 км на південний захід від міста-фортеці.

Росія на тлі успішних операцій ЗСУ біля Бахмута перекидає в цей район свої сили з інших напрямків. Загарбники таким чином сподіваються утримати захоплені території. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW). За словами представника Східного угруповання військ ЗСУ полковника Сергія Череватого, війська РФ нещодавно перекинули один зі своїх полків Повітряно-десантних військ з Лиманського напрямку на Бахмутський.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр також підтверджувала, що російські війська перекинули частину своїх найбільш боєздатних частин з Херсонського напрямку на Бахмутський таЗапорізький.