У чому різниця між “Шторм-Z” та “вагнерівцями”: Череватий пояснив

У штурмових ротах окупантів “Шторм-Z” немає “кривавої дисципліни”

Цим вони відрізняються від ПВК “Вагнер”, сказав речник Східного угрупування військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

У “Шторм-Z” набирають російських в’язнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеки зі спецзагонів “Шторм-Z” грабують власні підрозділи

“Головним фактором того, чому “вагнерівці” гнали вперед свої війська, була загроза фізичного знищення. Це розстріл або їхня знаменита кувалда у випадку невиконання низки приписів, зокрема відступ без команди командира, спроба здатись в полон, кинути зброю, невиконання наказу тощо”, зазначив Череватий.

Страт у ротах “Шторму-Z” немає.

“Проте кримінальний контингент схожий, так вони себе і поводять”, додав він.

Щоб підсилити знижену боєздатність військ РФ, ворожі командири формували з новообраних резервістів в ключових формуваннях на передовій спеціалізовані ротні підрозділи “Шторм Z” для ведення бойових дій у містах.

Роти “Шторм Z” були призначені для ведення бойових дій у містах або у складних географічних районах з метою захоплення важливих і стратегічних об’єктів, таких як опорні пункти, командні пункти та вузли зв’язку. Особовий склад цих рот проходив 10-15 днів підвищення кваліфікації перед тим як їх кидали на передову.

Їх створювали поза структурою звичайних армійських підрозділів й потім “комбінували” із уже існуючими полками та бригадами.

Кожна рота складалася зі 100 чоловік особового складу, розбитих на чотири штурмові загони захоплення (по 10 осіб), чотири загони вогневої підтримки (по 10 осіб), командний підрозділ роти з двох осіб, саперну групу з п’яти осіб, розвідку з восьми людей, групу медичної евакуації з трьох осіб та екіпаж БПЛА з двох осіб.