Бояться дронів: у Росії скасували головне авіашоу країни

У Росії вперше за 30 років скасували цьогорічне головного авіашоу “МАКС”.

Проводити його не будуть, ймовірно, через побоювання про безпеку після атаки дронами. Про це у Твіттері повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

“МАКС” ‒ це міжнародне авіашоу, яке проводиться раз на два роки у Підмосков’ї. Там традиційно демонструють цивільний та військовий аерокосмічний сектор РФ, намагаються залучити клієнтів для експорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збиття “вагнерівцями” російського Іл-22М вплине на ситуацію в армії РФ ‒ британська розвідка

“Шоу, ймовірно, було скасовано здебільшого через справжні занепокоєння щодо безпеки після нещодавніх атак БПЛА у Росії. Організатори також усвідомлювали потенційну шкоду для репутації, якщо на захід приїде менше міжнародних делегацій”, ‒ йдеться у повідомленні.

За даними британської розвідки, війна Росії проти України значно вплинула на російську аерокосмічну спільноту.

“Цей сектор відчуває труднощі під міжнародними санкціями. Висококваліфікованих фахівців заохочують служити піхотою у власному ополченні космічного агентства Роскосмос”, йдеться у повідомленні.

У британському Міноборони також зазначили, що головнокомандувач Повітряно-космічних сил РФ генерал Сергій Суровікін не з’являвся на публіці після невдалого заколоту Євгена Пригожина 24 червня, для якого він забезпечував зв’язок з Міноборони РФ.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 2 липня становлять уже понад 229 660 окупантів. За минулу добу лави “200-х” поповнили ще понад 790 російських загарбників. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом за час повномасштабної війни ЗСУ знищили 315 російських літаків та 308 гелікоптерів.