Знайшли древні предмети, які принесли у жертву

Cкарб бронзового віку знайшли археологи у долині Оберхальбштайн у Швейцарії.

2021 року Археологічна служба Граубюндена започаткувала масштабний дослідницький проєкт для пошуку залишків історичного конфлікту між Римом і суанетами. У межах цього проєкту знайшли скарб з понад 80 артефактів, пише Arkeonews.

Дослідники отримали повідомлення від волонтера з металошукачем. Артефакти знайшли восени минулого року, але відкрито повідомили про них лише зараз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які прикраси виготовляли в Європі тисячу років тому, дізналися за ливарською формою

Предмети у скарбі були навмисно пошкоджені так, щоб вони стали непридатними. Їх помістили в дерев’яний ящик, загорнули в шкіру і закопали.

Серед знахідок було кілька шматків необробленої міді, серпи, сокири, фрагменти пилки та різні ювелірні вироби. Вчені вважають, що їх принесли у жертву.

Знахідки можуть бути пов’язані з давнім виробництвом металу у цих місцях.

У Дніпрі на руїнах старовинної церкви археологи знайшли предмети кінця ХІХ ст. Розкопки відбувались у Севастопольскому парку, на місці Лазаревської церкви. Дослідники натрапили на хрестики, медальйон із зображенням Козельщанської Богоматері, виконаний у стилі українського бароко, частину прикрас із церковної хоругви, замок церковної кружки для пожертв, шматочки цинку з трун, численні монети.