Що можна зробити зі старих компакт-дисків: п’ять цікавих ідей

У вік інновацій інформаційні технології розвиваються так стрімко, що вчорашні флешки та позавчорашні CD або DVD вже зовсім скоро можна буде зустріти хіба що в антикварних магазинах.

Однак старі компакт-диски є практично у кожному будинку. Хтось їх колекціонує, хтось зберігає з ніжних почуттів, а комусь просто ліньки розбирати “всю цю гору”.

Тому якщо у вашому комп’ютерному столі накопичилося багато старих дисків, які віджили своє, не поспішайте їх викидати. Ідей, що з ними зробити досить багато, а викинути ніколи не пізно. Gazeta.ua розповість, яке користування можна знайти для старих дисків.

Підставка для чашок або келихів

Багато хто і раніше часто використовували диски для подібних цілей. Однак у “голому” вигляді вони виглядають не дуже привабливо, набагато цікавіше виявити фантазію і декорувати їх у різний спосіб. Це можуть бути кольорові нитки, тканина, наклейки чи просто розпис.

Рекомендуємо орієнтуватися на комбінацію із загальним інтер’єром кухні або зробити комплект дисків-підставок в одному стилі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не варто залишати комп’ютер завжди увімкненим: пояснення

Дзеркальна мозаїка

За допомогою ножиць чи плоскогубців розламайте диски на дрібні фрагменти. У вас вийдуть мініатюрні уламки, якими можна декорувати будь-які поверхні: рамки, горщики для квітів, предмети посуду та меблів. Що б ви зробили, це сяятиме всіма кольорами веселки.

Диско-ball

Здатність поверхні диска відбивати світло і переливатися різними кольорами буде дуже доречною на музично-танцювальних заходах. Та й самі слова диск та дискотека нерозривно пов’язані.

Підготуйте основу з пап’є-маше (можна використовувати надувну кульку) або з пінопласту та обклейте її шматочками CD.

Ялинкова прикраса

Новий рік уже минув, але не встигнете озирнутися наступний не за горами. Дуже стильно виглядатиме на ялинці куля, прикрашена шматочками компакт-дисків. А завдяки відбиваючій поверхні, створиться враження, ніби в гірлянді втричі більше лампочок, ніж є.

Світильник

У мережі є безліч варіантів світильників з компакт-дисків від хитромудрих дизайнерських рішень до простих і симпатичних куль, що світяться.

Для виготовлення знадобиться робоча основа від старого або просто набридлого нічника, дріт та CD. Виконайте в кожному диску по 5 отворів, скріпіть їх між собою і “надягніть” кулю без дна на заздалегідь приготовлену основу.

Замість того, щоб викидати або продавати старий смартфон, можна перепрофілювати пристрій на щось корисне, наприклад, відеореєстратор або пульт для керування всією побутовою технікою.

Про те, як можна забезпечити непотрібному мобільному гаджету друге життя за допомогою різних функцій та методів використання розповістьGazeta.ua.