Росіяни облаштували крематорій у Бердянську: 24/7 палять трупи окупантів

Окупанти щодня зазнають значних втрат, які намагаються приховати, продовжують застосовувати традиційну російську практику позбавлення родин загиблих пільг та компенсацій, розрекламованих російською пропагандою.

Для цього активно використовують мобільні крематорії. Про це ввечері 1 липня повідомив Генштаб ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У червні ЗСУ встановили рекорд зі знищення російської техніки ‒ інфографіка

Зокрема, встановлено, що один з таких крематоріїв у режимі 24/7 наразі працює на території Бердянського порту.

На даний час кремації підлягають близько 50 тіл загиблих російських військовослужбовців, які нещодавно були доправлені з районів ведення бойових дій до місцевого моргу.

“Слід зазначити, що кремація загиблих російських військовослужбовців проводиться без їх ідентифікації та обліку”, додали у Генштабі.

Українська авіація за добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу противника, два по зенітно-ракетних комплексах та один по пункту управління ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад боєприпасів, два артилерійських засоби на вогневій позиції, засіб протиповітряної оборони, станцію РЕБ та ще один важливий об’єкт окупантів, повідомили у Генштабі.