Росія обікрала клієнтів найбільшого банку Німеччини

Найбільший банківський концерн Німеччини Deutsche Bank повідомив клієнтам, що більше не може гарантувати повний доступ до акцій компаній з Російської Федерації, які їм належать.

Фінустанова виявила дефіцит акцій, які забезпечують депозитарні розписки, випущені банком до повномасштабної російської агресії в Україні. Про це розповіли Reuters.

Акції зберігалися у Росії в іншому банку-депозитарії.

Deutsche пояснив дефіцит акцій рішенням Москви конвертувати депозитарні розписки у місцеві акції. Конвертацію провели без “участі або нагляду” німецького банку. І німецький банк не зміг узгодити акції компанії з депозитарними розписками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа на 90% знизила залежність від російських енергоресурсів

“Це перший великий банк, який офіційно повідомив власників депозитарних розписок про те, що вони можуть не отримати право власності на всі акції, на які вони мають право”, пише Reuters.

Посилаються на джерела, що консультують інвесторів, які продовжують володіти російськими депозитарними розписками.

Депозитарні розписки це сертифікати, видані банком, що представляють акції іноземної компанії, які торгуються на місцевій фондовій біржі. Обмін таких розписок на акції російської компанії є першим кроком до спроби повернути їхні гроші.

Пропали акції компаній Аерофлот, Група ЛСР, Мечел і Новолипецького металургійного комбінату.

Як уточнило одне з джерел Reuters, Deutsche Bank тепер дозволяє інвесторам обмінювати депозитарні розписки на акції в рамках своїх планів щодо відходу з РФ.

Deutsche Bank намагатиметься повернути більше акцій їхнім законним власникам. Але чистий виторг від їхнього продажу, “імовірно, буде істотно нижчим за ринкову ціну”.

Deutsche Bank глобальна фінансова компанія і найбільший банківський концерн Німеччини. Є одним з найбільших банків в Європі та світі. Заснований у 1870 році.

Минулого тижня запрацював 11-ий пакет санкцій проти РФ.