У хітовій грі Cyberpunk 2077 з’явиться українська мова

У комп’ютерній грі Cyberpunk 2077 у вересні з’явиться українська локалізація.

Разом із виходом сюжетного доповнення “Ілюзія свободи” 26 вересня 2023 року до Cyberpunk 2077 українська текстова локалізація з’явиться і в основній грі CD Projekt, пише ITC.

“Дуже радію, що українські гравці незабаром зможуть зануритися у світ Кіберпанку нашою рідною мовою. Ми в CD PROJEKT RED хотіли виявити нашу підтримку цієї частини нашої спільноти та віддати належне їм визнання, а особисто я дуже пишаюся і тішуся тим, що мала змогу допомогти втілити цей задум. Не можу дочекатися, щоб поділитися з вами результатами нашої роботи вже в вересні цього року”, сказала менеджерка проєкту локалізації Марія Стрільчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Cyberpunk 2077 виправили основні проблеми

Перекладачам знадобилося понад рік, щоб перекласти та адаптувати понад мільйон слів із діалогів, внутрішньоігрового тексту й інтерфейсу. Після пройшло масштабне тестування.

Доповнення “Ілюзія свободи” привнесе нову сюжетну лінію з багатьма персонажами. Розробники називають його шпигунським трилером.

Cyberpunk 2077 вважалася найочікуванішою грою 2020 року. У CD Projekt RED анонсували Cyberpunk 2077 з 2012-го. Серед попередніх проєктів студії трилогія “Відьмак” за мотивами однойменної серії фентезі-романів Анджея Сапковського.

Реліз Cyberpunk неодноразово відкладався. Вона вийшла у грудні минулого року, після чого гравці почали скаржитися на проблеми та помилки. Її прибрали з PlayStation Store через тиждень після виходу.