Контрнаступ ЗСУ йде на чотирьох напрямках – карти боїв від ISW

Українські військові наступають на чотирьох основних напрямках.

Контратаки ЗСУ є результативними. Про це йдеться у звіті ISW.

“9 червня українські війська продовжували контрнаступальні операції як мінімум на чотирьох ділянках фронту. Російські війська відбили обмежені та локальні атаки українських військ у районі Кремінної. Українські офіційні особи заявили, що 8 червня ЗСУ просунулися на 1,2 км під час наступальних наступальних операцій під Бахмутом”, – йдеться у повідомленні експертів ISW.

Ситуація в Харківській та Луганській областях

Український Генштаб повідомив, що ЗСУ відбили російські наземні атаки поблизу Білогорівки та Веселого.

Представник російського Південного угруповання військ заявив, що російські сили відбили три наземні атаки українських військ на Лисичанському напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін вийшов з бункера і побачив, що ЗСУ пішли у НАСТУП

Бої у Донецькій області

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що операції українських сил на Бахмутському напрямку тривають, а в Бахмуті російські війська обороняються.

9 червня російські та українські війська провели 15 боїв поблизу Бахмута. Російський блогер стверджував, що українські сили здійснили обмежене просування на захід від Берхівки і в напрямку Кліщіївки.

Українські сили штурмували позиції ворога поблизу Дубово-Василівки. У Генштабі України заявили, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу: Оріхово-Василівки, Богданівки, Іванівського, Білої Гори та Ступочків. А також поблизу Опитного, Північного та Невельського.

Українські сили відбили російські атаки поблизу Мар’їнки.

“Південна вісь”

На думку експертів, українські сили також продовжували наземні атаки у західній частині Запорізької області у ніч із 8 на 9 червня та протягом дня 9 червня. Також експерти припустили, що ЗСУ досягли суттєвих успіхів під час атак.

Зокрема, геолокаційні кадри показують, що ЗСУ досягли успіхів на схід від Благодатного.

У Генштабі України повідомили, що російська авіація завдала ударів поблизу Благодатного, що свідчить про те, що поблизу населеного пункту діють українські сили. Міноборони РФ повідомило, що російські війська відбили чотири українські атаки на південь і південний захід від Великої Новосілки.

Російські джерела стверджували, що в ніч з 8 на 9 червня українські війська посилили наземні штурми на південь і південний схід від Оріхова і продовжували атакувати російські позиції протягом дня. Українські сили прорвали перші лінії оборони російських військ у цьому районі.

Українські війська розпочали контрнаступ проти російських загарбників.

Таким чином розпочався вирішальний етап у війні, спрямований на відновлення територіальної цілісності України. Про це 8 червня, посилаючись на анонімних офіцерів, повідомило видання The Washington Post.

Зазначається, що українські війська ввечері 7 червня посилили атаки на лінії фронту на південному сході країни.

Джерела у ЗСУ повідомили виданню, що було здійснено прорив до захоплених Росією територій.