Путін визнав, що контрнаступ ЗСУ почався

Президент Росії Володимир Путін заявив, що український контрнаступ почався.

Утім, за його словами, Збройні сили України нібито не досягли поставлених завдань на жодній із ділянок фронту. Слова Путіна наводить “Радіо Маяк”.

“Можна абсолютно точно констатувати, що цей наступ почався. І про це свідчить використання стратегічних резервів української армії. Перше. Друге. На жодній із ділянок фронту ЗСУ не досягли поставлених перед ними завдань. Це абсолютно очевидні речі”, сказав диктатор.

Президент РФ додав, що “в ці дні ми спостерігаємо значні втрати військ українського режиму”.

“Відомо, що під час наступальних операцій втрати приблизно три до одного це класика. Але у даному випадку це значно перевищує класичні показники. Я не відтворюватиму ці цифри, але вони вражають”, сказав Путін.

Він сказав, що всі спроби контрнаступу до цього часу нібито провалилися.

“Але наступальний потенціал військ київського режиму ще зберігається. Виходжу з того, що військове керівництво Росії реально оцінює ситуацію, що складається, і виходитиме з цих реалій, вибудовуючи вибудовуючи наші дії на найближчий час”, підкреслив диктатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецькі танки ЗАРАЗ НАСТУПАЮТЬ на росіян Bild

Що пишуть аналітики ISW

Водночас за інформацію Інституту вивчення війни (ISW) українські війська провели контрнаступальні операції з різним успіхом щонайменше на трьох ділянках фронту.

Ймовірно, задіяли лише частину великого резерву сил у межах ширших дій, що розгорталися після 4 червня.

Українські офіційні особи також повідомили, що ЗСУ перейшли від оборонних до наступальних дій на Бахмутському напрямку і просунулися від 200 м до майже 2 км на флангах міста.

Сили оборони України від 4 червня досягли тактичних успіхів під час обмежених локальних контратак у західній частині Донецької області поблизу адмінкордону із Запорізькою областю.

Пізно ввечері 7 червня частини українських бригад із західним спорядженням наступали на південний захід від Оріхова на заході Запорізької області.

Стверджується, що ЗСУ атакували вздовж лінії Мала Токмачка Пологи, щоб прорвати російську лінію оборони між Роботиним і Вербовим за 15 км на південний схід від Оріхового.

Росіяни визнали, що ЗСУ прорвали першу смугу оборони на цій ділянці. Але окупантам нібито вдалося контратакувати та нібито відкинути підрозділи ЗСУ на вихідні позиції.

Українські війська розпочали контрнаступ проти російських загарбників.

Таким чином розпочався вирішальний етап у війні, спрямований на відновлення територіальної цілісності України. Про це 8 червня, посилаючись на анонімних офіцерів, повідомило видання The Washington Post.

Зазначається, що українські війська ввечері 7 червня посилили атаки на лінії фронту на південному сході країни.

Джерела у ЗСУ повідомили виданню, що було здійснено прорив до захоплених Росією територій.