Росія активно застосовує авіацію: військові розповіли про бої під Бахмутом

Бійці батальйону К-2 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи, який виконує завдання в районі Бахмута, розповіли про бої на цій ділянці фронту.

Українські військові, зокрема, успішно застосовують САУ М-109. Про це йдеться у репортажі Військового телебачення з позицій українських захисників.

За словами українських захисників, росіяни на цьому напрямку дуже активно застосовують авіацію. Ворожі літаки та гелікоптери залітають ближче до лінії фронту, але працюють не точно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ розповіли, як “рвуть” ворога під Бахмутом

“У небі ворога дуже багато”, ‒ каже один із військових.

Окрім того, російські загарбники намагаються застосувати безпілотники, аби зафіксувати артилерію ЗСУ. Запускають також дрони-камікадзе, сподіваючись знищити українські гармати.

Військовослужбовець на псевдо “Курорт” розповів, що американську техніку екіпаж доволі швидко освоїв. Каже, що вона не надто складна в керуванні.

Противник зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби на фронті відбулося 30 бойових зіткнень, повідомив уранці 8 червня Генеральний штаб Збройних сил України.

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямках Оріхово-Василівки, Іванівського та Північного, але успіху не мав.