Генштаб попередив українців про загрозу нових ударів з повітря

У ніч на 29 травня російська армія завдала чергового ракетного та авіаційного ударів дронами-камікадзе Shahed по Україні.

Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки уточнюється, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні.

“Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається високою”, йдеться у зведенні.

Атакував Україну противник і минулої доби, 28 травня. Завдав 97 авіаційних ударів, зокрема, застосував 59 іранських ударних БПЛА Shahed. Лише один з них не вдалося знищити українським воїнам, за даними Генштабу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив інформацію про кількість знищених дронів

Також ворог здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

“Російська Федерація, не рахуючись із втратами, продовжує вести загарбницьку війну. Продовжує нехтувати Міжнародним гуманітарним правом, завдає ударів, здійснює обстріли не лише військових, а й цивільних об’єктів”, наголосили у зведенні.

Уночі Київ пережив 15-ту повітряну атаку від початку травня. Росіяни застосували дрони Shahed та ракети Х-101/555 загалом понад 40 повітряних цілей. Завдяки силам ППО вдалося уникнути влучань. Потерпілих унаслідок атаки немає, повідомила військова адміністрація міста.

Повітряну тривогу цієї ночі оголошували по всій Україні. Вибухи лунали у низці областей, зокрема західних.