Остін назвав ключову тему засідання “Рамштайн-12”

У Пентагоні озвучили ключову тему, яку обговорять 25 травня на зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”.

Йдеться про захист неба України. Про це повідомив глава Пентагона Ллойд Остін перед засіданням “Рамштайну”, передає Gazeta.ua.

“Весь світ зараз бачить і розуміє наш вклад. Ви бачите, що Росія продовжує використовувати гіперзвукову зброю, що становить загрозу для мирних жителів України”, сказав Остін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах зробили заяву про навчання пілотів на F-16

За його словами, завдяки найсучаснішим системам ППО, таким як Patriot та іншим системам, переданим європейськими партнерами, українські сили мають успіх у відбитті ракетних атак.

“Україна зараз може стовідсотково збивати ворожі ракети. І ми бачимо це в реальності. Тому зараз ми переглядатимемо те, що Україні треба для того, аби захистити своє небо. І тому зараз фокус буде на безпеці неба України”, заявив Остін.

Глава Пентагону також повідомив, що на зустрічі говоритимуть про те, як можна пришвидшити виробництво необхідного обладнання для України.

“Так, ми будемо вглиблюватися в деталі і ми будемо продовжувати шукати креативних способів, аби збільшувати індустріальну потужність. Ми продовжимо боротися за верховенство права для того, щоб Україна зберегла свій суверенітет. І ми будемо непохитні стільки, скільки цього буде потрібно”, додав Остін.

Раніше повідомлялося, що на наступній зустрічі у форматі “Рамштайн” обговорять посилення української протиповітряної оборони, надання боєприпасів та передачу винищувачів F-16.

Засідання почнеться з того, що Україна озвучить нагальні потреби та розкаже про перебіг подій на фронті. Про це заявив речник Пентагону Патрік Райдер.

В Пентагоні очікують, що пріоритетними темами залишаться посилення наземної протиповітряної оборони та забезпечення військових боєприпасами.