Головні новини дня: День пам’яті жертв геноциду кримських татар, нічна ракетна атака

Gazeta.ua нагадує головні новини четверга, 18 травня.

Сьогодні Україна відзначає День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Партизани з руху “Атеш” наголосили, що продовжать боротьбу з окупантами.

Кілька хвиль ракетних атак по Україні здійснили російські окупанти з різних напрямків з 21:00 17 травня по 05:30 18 травня. Сьогодні було 36 ракетних атак. Протягом цієї доби наші захисники знищили 21 крилату ракету. В Одесі загинув чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ми не маємо права програти” Зеленський

Норвегія передасть Україні вісім реактивних систем залпового вогню великої дальності. Також ЗСУ отримають три радари артилерійського наведення Arthur. Про це повідомив міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грем під час зустрічі із британським колегою Беном Воллесом.

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід адвокату Олегу Горецькому, якому НАБУ і САП оголосили підозру у справі ексголови Верховного cуду Всеволода Князєва. Горецького підозрюють в пособництві державній особі в отриманні хабаря на $2,7 млн.

У тимчасово окупованому Севастополі була “бавовна”. Telegram-канали пишуть, що це схоже на атаку безпілотників. Окупанти кажуть про тренування.