Україна – різноманітна, і в тому наша сила: Зеленський звернувся до українців

18 травня багато українців і українок були у вишиванках.

Це важливо: памʼятати, яке багатство нас усіх обʼєднує, саме тому Україна різноманітна, і в тому наша сила. Це було видно протягом дня в різних орнаментах вишиванок. Про це президент України Володимир Зеленський заявив у вечірньому зверненні наприкінці 449-го дня війни, передає Gazeta.ua.

Глава держави попросив усіх згадати про тих українців і українок, які буквально наша з вами сила, наш із вами захист.

“Багато наших людей не були у вишиванках, бо вони у військовій формі. Я прошу вас зараз згадати всіх, хто воює заради України. Усіх, хто на бойових завданнях і бойових постах заради України. Усіх, хто тренує наших бійців заради України”, звернувся глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ми не маємо права програти” Зеленський

Він попросив згадати всіх, хто береже життя України

“Ті, кого ви знаєте особисто, ті, про кого ви чули, і тисячі й тисячі інших, які всі однаково бережуть життя України. Згадайте про них зараз, будь ласка, і подякуйте їм”, попросив Зеленський.

Він заявив, що в Україні ані на мить не забувають про тих наших людей, яких окупант утримує в неволі.

“Про полонених українців, про репресованих на окупованих територіях. Про тих, хто перебуває в окупованих містах і громадах і чекає повернення нашого прапора, нашої держави”, сказав він.

Зеленський наголосив, що ми маємо звільнити всіх наших людей і всю нашу землю з російської неволі.

“Діємо разом, у єдності, дбаючи про одне одного і про державу, і не зупиняємось до перемоги. Дякую всім, хто допомагає!” підкреслив президент.

18 травня вшановують пам’ять жертв геноциду депортації кримських татар 1944 року. 77 років тому з 18 по 20 травня з Криму примусово вивезли представників корінного народу півострова.

Кримських татар звинуватили в масовому дезертирстві з лав Червоної армії та співпраці з ворогом під час Другої світової війни. Пропозицію виселити цілий народ до Узбекистану без доведення провини сформував до лідера СРСР Йосипа Сталіна нарком внутрішніх справ Лаврентій Берія.

Аргументував “небажаністю подальшого проживання кримських татар на прикордонній околиці СРСР”. Після того підготували велику операцію, до виконання якої залучили 32 тис. працівників НКВД і солдатів.