У Повітряних силах сказали, як розподілена ППО по Україні

Російські загарбники найчастіше атакують ракетами та дронами Київ. Тому столиця потребує більшого захисту.

А дискусії щодо місць розміщення засобів протиповітряної оборони в тих чи інших регіонах не доречні та є небезпечними. Про це в ефірі національного телемарафону сказав речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

Він наголосив, що українське командування не може розкривати місця розміщення засобів ППО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах пояснили успішну роботу ППО під час нічної російської атаки

“Ми не можемо розповідати, що і де захищено і яка кількість засобів ППО. Але дискусії безумовно небезпечні в плані інформації. Військове керівництво, вище керівництво держави знає де, кого, скільки й чим атакують. Київ атакують найчастіше, а там де б’ють найчастіше, треба більше захисту. Це очевидно і має бути зрозуміло всім”, ‒ зазначив Ігнат.

За його словами, розподіляти сили протиповітряної оборони військові будуть так, як вважають на необхідне.

“У нас є дуже багато важливих об’єктів держави, стратегічних об’єктів і треба це все перекрити. Україна велика, а засобів мало. Попри те, що нам Захід надав багато систем, по номенклатурі лише SAMP/T очікуємо. Але ж кількість, питання в кількості”, ‒ додав Ігнат.

Із 21:00 17 травня по 05:30 18 травня російські окупанти здійснили кілька хвиль ракетних атак по Україні з різних напрямків.

Загалом випущено 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування. Українські військові знищили 29 крилатих ракет.