ЗСУ просуваються на флангах: Череватий розповів про бої за Бахмут

На Бахмутському напрямку українські захисники продовжують атакувати російських окупантів.

На флангах військом ЗСУ вдалося просунутися вперед на відстань до 1700 метрів. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад пів тисячі трупів і гори металобрухту: оновили втрати РФ в Україні

“Наші підрозділи, не дивлячись на те, що немає зараз переваги в особовому складі, снарядах і техніці, продовжують просуватися на флангах. Відстань за цю добу від 150 до 1700 метрів вдалося пройти”, ‒ сказав Череватий.

Бахмут нині залишається епіцентром бойових дій. За добу на цьому напрямку окупанти 77 разів вдарили по позиціях українських військ з артилерії та завдали шістьох авіаударів.

“У боях знищено 130 окупантів, 145 зазнали поранень, чотири потрапили у полон. Також знищено дві самохідні артилерійські установки МСТА, БПЛА “Орлан” та вісім польових складів з боєприпасами”, ‒ додав Череватий.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Там відбулося 36 бойових зіткнень, повідомив уранці 18 травня Генеральний штаб Збройних сил України. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

Російські та українські офіційні особи визнали продовження українських контратак під Бахмутом на Донеччині 17 травня. Попри обмежений характер цих наступів, російські війська втрачають ініціативу в районі Бахмута. Такого висновку дійшов американський Інститут вивчення війни (ISW).