У ЗСУ пояснили, чому Росія б’є ракетами по тилових містах України

Російські загарбники своїми ракетними ударами намагаються тероризувати тилові регіони України.

Ворог почав частіше обстрілювати українські міста далеко від лінії фронту. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

“У нашій зоні відповідальності надвечір було зафіксовано потужну ракетну атаку по Одесі. Шість ракет було збито над морем, підсумки ще підбиваємо. На жаль, є влучання в об’єкт промисловості, один загиблий, двоє поранених”, ‒ сказала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Бахмут, Авдіївку та Мар’їнку показали на картах

За її словами, ворога дратує підтримка України західними партнерами, тому він частіше став обстрілювати українські міста.

“Потужна підтримка західних партнерів їх, звісно, дратує. Те, що всім відомо про постачання нам систем ППО, якими ми намагаємось захиститися. Ворог намагається нас випробовувати, намагається виснажити систему ППО, виснажити весь ресурс”, ‒ зазначила Гуменюк.

Вона додала, що в окупантів немає перемог на полі бою, тому вони тероризують мирне населення.

Росія у ніч на 18 травня знову атакувала Україну ракетами. На Одещині є влучання у промисловий об’єкт: одна людина загинула, ще двох поранено.

18 травня близько 5:00 у Києві пролунали вибухи під час повітряної тривоги. У столиці відпрацювали сили протиповітряної оборони. Загоряння внаслідок падіння уламків сталося в гаражному кооперативі у Дарницькому районі. В цьому ж районі фіксують падіння уламків іще в кількох місцях.