Що заборонено публікувати під час ракетних атак РФ: список від Міноборони

Знімаючи на фото/відео роботу протиповітряної оборони (“виходи”, треки ракет, спалахи, прильоти, сліди вибухів, руйнування, уламки боєприпасів та інше) та публікуючи потім ці матеріали в соцмережах, людина допомагає ворогу з оперативною дорозвідкою результатів ударів, що окупанти потім використовують для корекції наступних атак.

Готуючись до ракетних атак, росіяни використовують не тільки повітряну, наземну агентурну розвідку, вони також вивчають соціальні мережі українських користувачів, різноманітні пабліки. Міноборони України опублікувало список того, що заборонено робити під час ракетних та дронових атак РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РНБО пообіцяли відповідальність для українців, які знімають роботу ППО

В жодному випадку не публікуйте в стані реального часу:

фото і відео пусків наших ракет протиповітряної оборони;
фото і відео позицій наших засобів ППО;
свої думки, яка українська зброя де може стояти і які об’єкти прикривати;
скільки одиниць техніки бачили чи пусків ракет чули.

Росіяни використовують таку інформацію для:

розвідки;
прокладання маршрутів застосування ракет для обходу наших ППО;
корегування та нанесення ударів по самих засобах ППО.

“Будьте обачними та не допомагайте ворогу збирати дані про нашу ППО”, наголосили у відомстві.

Українська спецслужба встановила особи шістьох мешканців Києва, які під час масованої російської ракетної атаки по столиці знімали на відео та публікували в мережі роботу ППО.

Вони, зокрема, зафіксували результати ураження російських крилатих і балістичних ракет. Тим самим могли розкрити місцеположення та специфіку роботи української ППО. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За лічені хвилини ці відео підхопили численні Телеграм-канали та російські пропагандистські пабліки. В тому числі ресурси, які підконтрольні спецслужбам РФ.