Чим підживлювати огірки: поради городникам

Огірки можна як сіяти, так і висаджувати їх з розсади в лунки. Останній спосіб доволі популярний серед городників. Він дозволяє отримати гарний урожай.

Однак, потрібно правильно піддобрити огірки та ретельно за ними доглядати. Кілька порад щодо посадки огірків у лунки зібрала Gazeta.ua.

Огірки потрібно регулярно підживлювати, поливати та знежирювати бічні пагони. Коли огірки досягнуть висоти близько 10−15 см, їх можна прикрити для збереження вологи та запобігання розвитку бур’янів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно поливати помідори: кілька правил

Коли висаджуєте огірки у лунку, можна додати деякі речовини, що забезпечать гарний урожай. Можна використати добрива, зокрема, азот, фосфор та калій. Необхідні для росту речовини забезпечить також додавання компосту або перегною. Мульчування поверхні лунки під час посадки огірків органічним матеріалом, наприклад, соломою, сухим листям або травою, може допомогти зберегти вологу і поживні речовини, а також запобігти розвитку бур’янів.

Щоб зберегти огірки від захворювань та шкідників, до лунок додають борошно з гарбуза. А додавання невеликої кількості крейди або муки до лунки перед посадкою допоможе збалансувати кислотність ґрунту та забезпечити оптимальне середовище для росту огірків.

Мікроелементи, зокрема, магній, мідь та цинк, допоможуть підвищити урожайність огірків та поліпшити якість плодів.

Щоб урожай помідорів був багатим, при їх садінні не слід забувати про добрива.

При цьому не обов’язково купувати дорогі препарати. Можуть підійти підручні засоби. Кілька варіантів корисних добрив для помідорів зібрала Gazeta.ua.