Велика Британія, Франція і Нідерланди започаткували коаліцію винищувачів – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський допомвився з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком про початок праці над коаліцією винищувачів.

Цю ідею підтримав президент Франції Еммануель Макрон і прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, повідомив Зеленський під час вечірнього відеозвернення, інформує Gazeta.ua.

В коаліцію винищувачів входить і тренування, літаки, результати, повідомив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони сказали, скільки F-16 Київ планує отримати від партнерів

Він нагадав, що така зброя для України коштує багато зусиль, часу, енергії, аргументів, зустрічей і інформаційної роботи. Президент подякував всім, хто до неї був залучений.

“Колись ми чули, що Patriot це нібито нереально. А зараз ось вони, Patriot. І це ще не все, що ми забезпечимо для України! Ми разом із партнерами України зробимо захист від терору максимально міцним”, заявив Зеленський.

Найближчим часом буде більше новин про надання Києву західних бойових літаків нового покоління.

Дипломатичні переговори наближують Україну до ефективного закриття неба, заявив очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба.

Велика Британія влітку розпочне навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Лондон також співпрацює з іншими країнами щодо постачання Києву таких літаків.