Білоруським міністрам та силовикам заборонили виїзд за кордон без дозволу

Вищим чиновникам та силовикам Білорусі дозволили виїжджати за кордон лише з дозволу самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

Серед таких чиновників голови областей та столиці Мінська, міністри внутрішніх справ, закордонних справ, оборони та міністр із надзвичайних ситуацій, пише білоруське видання “Дзеркало”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Здається, мені чик-чирик”: появу Лукашенка на людях висміяли у мережі

Також це стосується голів Державного прикордонного комітету, Державного митного комітету, Слідчого комітету і Державного комітету судових експертиз та начальника Державної інспекції охорони тваринного та рослинного світу.

“Виїзд із Білорусі керівників державних органів, а також керівників державних організацій та працівників, які здійснюють забезпечення діяльності та технічне обслуговування державних органів, яким надано допуск до державних секретів, визначатиметься урядом”, додали у повідомленні.

Самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка вперше за шість днів сфотографували на публіці. Його пропагандистські ЗМІ написали, що Лукашенко працює у центральному командному пункті ВПС та військ ППО.

У мережі активно ходять чутки, що білоруський “президент” має проблеми зі здоров’ям. Офіційних коментарів із боку Олександра Лукашенка чи його представників не було.

9 травня під час параду у Москві на руці Лукашенка помітили бинт. Також диктатор не брав участі у неформальному сніданку, куди Володимир Путін покликав лідерів Казахстану, Таджикистану, Киргизстану, Узбекистану і прем’єр-міністра Вірменії.