У Росії є багато ракет С-300 і вона довго готувалась до оборони

Росія не має ресурсів і резервів для повторення масштабного наступу.

Але вона весь час готувалась до оборони, сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

Зараз основними цілями ракетних ударів є військові об’єкти, сили і засоби та техніка українських військ. Окупанти по всьому світу шукають зброю, і не лише дрони.

“Іранські дрони один з небагатьох системних здобутків окупантів по залученню іноземних ресурсів”, зазначив Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ домоглися тактичного прогресу під Бахмутом британська розвідка

У росіян є великий запас ракет С-300. Вони ними тривалий час можуть обстрілювати прифронтові і прикордонні території.

Окупанти будуть враховувати постачання будь-яких нових видів озброєння Україні для дислокації власних сил та охорони й посилення засобів протиповітряної протиракетної оборони різних об’єктів.

Ворог обстрілює північні регіони, там активізувалися ворожі ДРГ. Але у цілому ворог переходить до оборони, крім окремих напрямків та ділянок, зокрема Бахмутського напрямку.

Комплекс С-300 зенітно-ракетний. Створений, щоб перехоплювати швидкісні цілі у повітрі. Ракети наводяться, отримуючи команди від радіолокаційної станції на землі максимальна дальність цих команд зона прямої видимості, близько 40 км. Хоча російські військові стріляють і на більшу дальність.

15 травня російські війська продовжили штурм Бахмута та його околиць. ЗСУ продовжують оборону на Бахмутському напрямку. Російські війська вели безуспішні наступальні дії в 9 км на північний захід від Бахмута в напрямку Григорівки та Богданівки, в самому Бахмуті, а також за 14 км на південний захід від міста в напрямку Іванівського та Предтечиного.

На Бахмутському напрямку між російськими та українськими військами відбулися 30 бойових зіткнень. Понад 300 разів російська армія обстріляла українські позиції. Підрозділи 4-ї окремої мотострілецької бригади (2-й армійський корпус так званої ЛНР) ведуть бої в районі Іванівського у 6 км на захід від Бахмута.

Російські сили безуспішно контратакували біля Білої Гори в 13 км на південний захід від Бахмута, Богданівки та Григорівки, що в 6 і 9 км на північний захід від Бахмута відповідно.

Військовий блогер, пов’язаний з групою “Вагнер”, заявив, що російські підрозділи 72-ї мотострілецької бригади (3-й армійський корпус РФ) втратили позиції на південний захід від Іванівського. Українські сили там намагаються вийти на північно-західну околицю Кліщіївки. А це приблизно в 7 км на південний захід від Бахмута.

Власник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин стверджував, що його найманці просунулися в Бахмуті на 130 м, тож українські сили контролюють лише 1,6 кв. км міста.