У ПАР заявили про домовленість із Зеленським та Путіним про мирну місію

У ПАР заявили, що президент України Володимир Зеленський та російський диктатор Володимир Путін погодилися прийняти місію африканських лідерів, яка стосується питання мирного врегулювання війни в Україні.

Про це заявив президент ПАР Сіріл Рамафоса за підсумками переговорів з главами обох країн, повідомляє CGTN Europe

“Спілкувався з президентом Росії Володимиром Путіним та президентом України Володимиром Зеленським і вони згодні прийняти місію від африканських лідерів щодо потенційного мирного плану для їхнього конфлікту”, заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПАР запідозрили у передачі боєприпасів Росії

За даними Sky News, Сиріл Рамафоса провів окремі дискусії з Путіним і Зеленським щодо плану, під час якого обидва президенти погодилися вітати групу.

“Чи вдасться це чи ні, залежатиме від дискусій, які будуть проведені”, сказав Рамафоса.

За його словами, африканський мирний план отримав “обережну” підтримку з боку Вашингтона і Лондона, які були проінформовані про нього.

Південно-Африканська республіка ймовірно передала Росії зброю та боєприпаси для війни в Україні.

Про це сказав посол США у ПАР Рубен Брігеті.

14 травня президент України Володимир Зеленський поговорив з президентом ПАР, та попередив про наслідки дружби з російським диктатором Володимиром Путіним.

Після звинувачень у постачанні зброї Росії в Південно-Африканській Республіці заявили, що позаблокова позиція держави не віддає перевагу країні-агресору.