Жіноча збірна України вперше за сім років перемогла на Кубку світу з фехтування на шаблях

Україна перемогла на Кубку світу з фехтування на шаблях, який відбувся у Грузії.

Це перше за останні сім років українське командне “золото” у жіночій шаблі на змаганнях такого рівня, повідомило Міністерство молоді та спорту України.

“Жіноча збірна України з фехтування на шаблях перемогла на Кубку світу у грузинському Батумі! Українська команда у складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Юлії Бакастової та Олени Кравацької у напруженому фінальному протистоянні перемогла збірну США з рахунком 45:42. Перше “золото” для синьо-жовтих з 2016 року”, ідеться у повідомленні.

Тренерський штаб команди очолюють Євгеній Стаценко та Андреа Теренціо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська олімпійська чемпіонка розповіла, як батьки готувалися до ядерної війни

“Неймовірно пишаємося вами”, написав у міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт у Facebook, опублікувавши відео переможного уколу Харлан.

У ході івенту Україна перемогла п’ять команд, зокрема лідера світового рейтингу Францію.

За п’ять матчів Харлан не програла жодного свого раунду і у кожному з них приносила своїй команді не менше п’яти очок.

Етап у Батумі перший з 2016 року, який виграла Україна у фехтуванні на шаблях. Ця перемога дозволить синьо-жовтим піднятися на 11-те місце у світовому рейтингу.

Жіноча збірна України з гандболу вперше за 14 років вийшла на Чемпіонат світу.

11 квітня жіноча збірна України з гандболу провела другий матч кваліфікації на чемпіонат світу. Наша команда обіграла Північну Македонію з рахунком 31:22. У першій зустрічі Україна здобула перемогу з рахунком 24:22.