Окупанти потроху вивозять речі з севастопольських бухт: подробиці від Гуменюк

Чорноморський флот Росії проводить певну передислокацію.

Зокрема, росіяни потроху вивозять речі з севастопольських бухт. Про це в ефірі “24 каналу” повідомила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

За її словами, спостерігається курсування росіян між Севастополем та Новоросійськом.

“Дислокація для них поки що залишається та сама. Але активність великих десантних кораблів в морі минулого тижня могла свідчити, що вони вивозять речі з Севастопольських бухт, переміщуючи їх у Новоросійськ”, зауважила Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищено три ракети та 25 дронів: у Повітряних силах повідомили деталі нічних російських атак

Вона додала, що пришвидшеного темпу ворога не спостерігають, але є певна активізація.

“Навряд чи у них є стільки людей, які готові там заповнити 7 великих десантних кораблів та відійти на відстань до берега, який контролює Україна, щоб висадитись. Підходу туди не було, а курсування між Севастополем та Новоросійськом ми спостерігали”, сказала вона.

Попри обставини, росіяни продовжують чергувати у Чорному морі.

“Ракетоносії продовжують чергування в морі. Вони перебувають у розосередженому стані, щоб не бути зібраними в одному конкретному місці та не бути ураженими”, пояснила Гуменюк.

На ранок 14 травня корабельне угруповання Росії у Чорному морі налічує 10 суден.

Серед них присутні чотири ракетоносії, один з яких підводний, повідомив речник Оперативного командування “Південь” Владислав Назаров в Telegram.

За його даними, максимальне спорядження ракетоносіїв до 34 крилатих “Калібрів”.