Шольц відкинув можливість переговорів з Росією

Зараз неможливо припинити бойові дії в Україні і почати переговори з Росією.

Це призвело б до заморожування війни і диктату з боку Росії, сказав канцлер Німеччини Олаф Шольц на брифінгу з президентом Володимиром Зеленським у Берліні, передає Gazeta.ua.

“Україна готова до миру, але Україна, цілком зрозуміло і виправдано, хоче, щоб це не означало якесь заморожування війни і диктат з боку Росії”, заявив канцлер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський повідомив, про що говорив зі Штайнмаєром

Він наголосив, що через агресію Росії мир і безпека всієї Європи опинилися під загрозою. Шольц вказав, що говорити про мир потрібно, але в контексті мирного плану Зеленського.

“Росія повинна вивести свої війська, тому що без цього взагалі нема про що говорити. Цей меседж я також намагаюся передати в інших країнах світу, коли спілкуюся з іншими лідерами”, заявив канцлер.

Додав, що Німеччина буде підтримувати Україну, скільки буде потрібно.

Президент Володимир Зеленський 14 травня перебуває з візитом у Німеччині. Він уже зустрівся із президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром та канцлером Олафом Шольцом. Планується, що в другій половині дня Шольц вручить Зеленському Міжнародну премію імені Карла Великого.

Міністерство оборони Німеччини 13 травня офіційно оголосило про надання Україні нового пакета військової допомоги на суму 2,7 млрд. Це найбільший пакет німецької допомоги з початку повномасштабного вторгнення Росії.