Знищено три ракети та 25 дронів: у Повітряних силах повідомили деталі нічних російських атак

У ніч на 14 травня російські загарбники атакували Україну з різних напрямків ударними дронами Shahed-136/131, ракетами “Калібр” з кораблів у Чорному морі, а також крилатими ракетами Х-101/Х-555/Х-55 з літаків стратегічної авіації Ту-95мс.

За ніч українські військові знищили три крилаті ракети та 25 безпілотників. Про це повідомили у командуванні Повітряних сил ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ранковий російський удар по Тернопільщині: повідомили про руйнування

Знищено, зокрема, 18 ударних дронів типу Shahed-136/131, один ударний БпЛА “Ланцет”, два БпЛА оперативно-тактичного рівня “Орлан-10”. Тип чотирьох збитих безпілотників ще уточнюється.

Окрім того, українські захисники знищили три крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55.

“Протягом доби 13 травня та на початок доби 14 травня тактична авіація Повітряних Сил здійснила до півсотні літаковильотів на вогневе ураження ворога та винищувальне авіаційне прикриття”, ‒ додали в Повітряних силах.

У ніч на 14 травня в Україні двічі оголошували масштабну повітряну тривогу. Вибухи пролунали у Тернопільській області. Внаслідок першої російської ракетної атаки там поранено двох людей.

Вночі проти 14 травня російські загарбники вже всьоме з початку місяця атакували Київ з повітря. За попередніми даними, по українській столиці до опівночі росіяни випустили дрони-розвідники. Усі БпЛА, які рухалися в напрямку Києва були знищені на дальніх підступах.