Частину України охоплять дощі: прогноз на вихідні

Найближчі субота та неділя в Україні очікуються теплими.

Завтра протягом дня прогнозують температуру у межах +17…24°С, повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

“Заморозків не буде. 13 травня на заході буде трохи свіжіше: +13…17 градусів, але Волинь та Рівненщина все одно теплішими залишаться. Весна заходить у найзрілішу прекрасну фазу милуйтеся”, написала вона у Facebook.

Дощі, місцями короткочасні, пройдуть завтра на заході, півночі та в центральній частині країни. На сході та півдні опадів не прогнозують.

У неділю ймовірність дощів уже менша, лише окремі опади пройдуть на сході, а також на Вінниччині та Житомирщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські полярники зафіксували рідкісне явище: дивовижні фото

У Києві впродовж 13-14 травня максимальна температура повітря становитиме +20…22°С. Ідеальна температура без опадів пануватиме у столиці.

“Використайте цей справді унікальний метеочас максимально корисно, бо потім все ж піде справжнє літо із спекою та пожовклою травичкою. А поки що розкіш і температурна, і травичка зелена, і квіти свіжі, і дихати легко. Сонця хочеться побільше на носа, хочеться набратися сили та природних вітамінів, які нам дуже потрібні”, додала Діденко.

В Україні до середини травня утримається прохолодна погода, її зумовить антициклон Tina. Найближчого тижня періодично дощитиме, часом пройдуть грози, повідомив синоптик Ігор Кібальчич.