Місто, якого немає: фотографи показали кадри знищеної росіянами Мар’їнки

Росіяни вщент знищили місто Мар’їнку на Донеччині. Зараз там тривають запеклі бої.

Попри те, що місто фактично зруйноване, росіяни намагаються його захопити. Промовисті кадри з Мар’їнки опублікували в Instagram Костянтин і Влада Ліберови.

Автори нагадують, що рік тому це було затишне місто. Там працювали школи, магазини, лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Наш час це час для перемоги”: Зеленський показав нові фото воєнної України

“У людей було життя. Те, що ви бачите на цих фото, відбулось за минулий і цей рік. Ось так Марʼїнка виглядає сьогодні”, ‒ зазначають фотографи.

День вони провели на околицях Марʼїнки разом із аеророзвідниками 79 окремої десантно-штурмової бригади, яка вже декілька місяців поспіль боронить місто.

“Добирались вночі, всі дороги прострілюються. Те, що ми побачили, місцями гірше за документальні кадри зруйнованих міст часів Другої світової, що нам доводилось бачити. Жорстокі бої тривають тут щодня, щогодини. Безкінечні спроби окупантів штурмувати та захопити те, чого вже більше не існує, що зруйновано до будівельного сміття”, ‒ пишуть автори знімків.

Втрати росіян вбитими та пораненими на Авдіївському та Мар’їнському напрямках минулої доби склали більше роти. Там також знищено та пошкоджено 25 одиниць озброєння та військової техніки противника.

На ранок 12 травня окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Минулої доби, 11 травня, захисники відбили там 44 атаки, повідомив Генштаб Збройних сил України. Найзапекліші бої тривають за міста Бахмут та Мар’їнка.