Росія пропонує Грузії угоду з дияволом – МЗС

Рішення президента країни-агресоорки Російської Федерації Володимира Путіна про скасування віз для громадян Грузії і відновлення прямого авіасполучення це політична компенсація за відмову грузинської влади запровадити санкції проти РФ.

Влада Грузії має утриматися від дій, які відкидають подальший європейський рух країни. Про це сказав речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

“Росія пропонує Грузії укласти угоду з дияволом. А в угоді з дияволом, як відомо, перемагає диявол”, заявив Ніколенко.

Курс на “нормалізацію” відносин з Московб відбувається попри те, що РФ продовжує окупувати 20% території Грузії, повзучу “бордеризацію” і викрадення людей біля лінії розмежування, порушення прав людини на окупованих територіях, сказав речник МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власник бару в Тбілісі поставив на місце “хорошу росіянку” Собчак

“Кремль отримує поступки без понесення відповідальності за те горе, яке він заподіяв грузинському народу. У 2008 році російські літаки вже прилітали в Грузію, щоб бомбити мирне населення. Зараз вони планують бомбити європейське майбутнє грузинів”, заявив Ніколенко.

Росія не зацікавлена у просуванні Грузії в Європейський Союз і НАТО, її процвітанні і розвитку, сказав.

РФ хоче створити умови, за якими прогрес буде неможливим.

“Доведено на досвіді Білорусі, суверенітет та незалежність якої були поглинуті РФ”, заявив Ніколенко.

Значна частина грузинського суспільства не підтримує політику зближення з Росією і неодноразово висловлювала свою позицію, зокрема в акціях протесту, сказав речник МЗС.

“Ми висловлюємо солідарність та підтримку грузинам у їхньому законному прагненні розбудувати процвітаючу європейську державу в її міжнародно визнаних кордонах”, сказав Ніколенко.

Президент РФ Володимир Путін скасував візовий режим для громадян Грузії. Також скасував заборону для російських авіакомпаній на польоти до Грузії.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі назвала таке рішення провокацією. Закликала Раду безпеки запровадити візи для громадян РФ.