На півночі Польщі знайшли уламки радянської ракети

У Польщі розглядають різні версії потрапляння на територію країни уламків радянської ракети, які знайшли у четвер, 27 квітня.

Уламки знайшли у лісі поблизу міста Бидгощ. Про це повідомляє RMF FM.

“Були деякі гіпотези щодо того, що сталося в Замості поблизу Бидгоща. Ми тримаємо на контролі те, що відбувається, і, спільно із прокуратурою, обов’язково прояснимо всю ситуацію”, сказав польський генерал Томаш Піотровський.

Він зазначив, що наразі триває розслідування, перевірки та інтенсивний діалог між різними інституціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влучання уламків ракети у багатоповерхівку під Києвом: фото та нові подробиці

За словами генерала, основне завдання полягає в тому, щоб з’ясувати, як там могла опинитися ракета і яке її походження.

“Завдяки тому, що ми уважно стежимо за тим, що відбувається в повітряному просторі Польщі, були розроблені певні гіпотези й ми маємо певні ниточки, які можуть бути пов’язані з цією подією, додав він.

Піотровський підкреслив, що “розглядаються різні сценарії”, є підстави стверджувати, що “ситуація стабільна і дуже скоро буде знайдено рішення”.

Він звернув увагу, що ситуація у країні пов’язана зі значними ризиками і загрозами, зокрема так званою міграційною кризою і війною Росії проти України.

“Великим є ризик усіляких маніпуляцій. Ми весь час бачимо спроби з Росії, із залученням Білорусі, прямо кажучи, підігрівання атмосфери й намагання впливати на наші емоції. Ми маємо це усвідомлювати”, зазначив генерал.

У четвер 27 квітня, поблизу польського міста Бидгощ виявили уламки об’єкта, схожого на ракету “повітря-земля”.

ЗМІ також інформували, що на ракеті були написи російською, що може вказувати на її радянське походження.

Пізніше стало відомо, що ракета, уламки якої знайшли на півночі Польщі в лісі, належить польській армії. Втім, поки не відомо, як вона там опинилася.