Головні новини дня: приїзд президентів, Міноборони оголосило реформи

Gazeta.ua нагадує про події п’ятниці, 28 квітня.

Сили оборони відбили понад 40 атак російських окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Мар’їнському напрямках. В епіцентрі бойових дій Бахмут і Мар’їнка.

В Україну приїхали президент Чехії Петр Павел і президентка Словаччини Зузана Чапутова, відвідали Бородянку на Київщині. Зустрілися із президентом України Володимиром Зеленським.

Данія передала Україні самохідні артилерійські установки Caesar.

Міністерство оборони почало реформу тилових закупівель, повідомив міністр Олексій Резніков. Створять закупівельну агенцію за прикладом державного підприємства “Медичні закупівлі України”.

Також Резніков заявив, що реформа центрів комплектування давно вже на часі. А в центрах працюватимуть воїни, які отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ не слід вважати вирішальною битвою Кулеба

Вранці близько 4:00 російські війська атакували Україну із літаків стратегічної авіації Ту-95 з району Каспійського моря. Ворог випустив 23 крилатих ракет Х-101/Х-555. Сили оборони України знищили 21 ракету.

Ворог вдарив по дев’ятиповерхівці в Умані, загинули 23 людини, серед яких четверо дітей. У Дніпрі від ворожого удару загинули дитина і жінка.