“Символічно”: росіяни в Миколаєві зруйнували пам’ятник, який самі і подарували

Росіяни обстрілами Миколаєва зруйнували пам’ятник, який колись подарувала мерія Москви на часть дружби.

Він був розташований у міському сквері “Доброти”, розповів “24 каналу” міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

“Дуже символічно, що одна з ракет влучила в місце, яке називалося сквером “Доброти” і зруйнували невеличкий пам’ятник, який ми планували демонтувати самі, на честь дружби міста Миколаєва і міста Москви, колись подарований мерією Москви”, наголосив Сєнкевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Не у звичці нашого народу залишати на своїй землі рани”: Зеленський показав нові фото воюючої України

Після дослідження уламків фахівці прийшли до висновку, що російські агресори під час обстрілу в ніч на 27 квітня застосували нові ракети “Калібр”.

Внаслідок атаки було пошкоджено понад сто різних об’єктів, серед яких багатоквартирний будинок, декілька приватних будинків, коледж, музей та кілька адміністративних будівель.

У ніч на 27 квітня Росія з акваторії Чорного моря обстріляла Миколаїв чотирма ракетами “Калібр”. Відомо про одного загиблого і 23 поранених, серед яких дитина.

Ракети спрямували з використанням особливостей місцевості та змін траєкторії для ускладнення виявлення. Зважаючи на те, що це високоточна зброя, яка працює по координатах наведення очевидний факт терору мирного населення, повідомив спікер Оперативного командування “Південь” Владислав Назаров.