ЗСУ попередили про реальну загрозу масованих ракетних ударів

Українцям потрібно бути готовими до того, що росіяни продовжать завдавати ракетні удари.

Росіяни можуть продовжувати атакувати цілі, які аналітично найбільш вірогідні. Про це в інтерв’ю “24 каналу” сказала керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Саме так вона прокоментувала заяву голови української розвідки Кирила Буданова про те, що Росія виробляє і акумулює ракети, плануючи зрив контрнаступу ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям радять не позбуватися генераторів: пояснення експерта

На її думку, не можна виключати можливість ударів росіян по цивільних, військових об’єктах, об’єктах критичної інфраструктури та логістики.

“Потрібно просто усвідомлювати, що ворог підступний, і бути готовими до того, що він буде продовжувати ракетні удари по Україні”, заявила Гуменюк.

Вона вважає, що росіяни можуть накопичити, акумулювати і застосувати ракети для щонайменше 1-2 масованих ударів.

Під час осінньо-зимових атак на українську енергетичну інфраструктуру Росія втратила значну частину своїх запасів високоточних ракет.

Водночас своєї мети загарбники тоді не досягли. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, тепер Росія намагається відновити свій ракетний потенціал. Для цього країна-агресорка використовуватиме будь-які методи. Однак, до осені росіяни не зможуть накопичити навіть третину від того запасу, який вони мали до масованих атак.